Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 229 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 231 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 232 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 249 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 36 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 508 AktieNET.se » I tell you how to become rich. Be fearful when others are greedy. Be greedy when others are fearful.
Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 525 Kommentarer

I tell you how to become rich. Be fearful when others are greedy. Be greedy when others are fearful.

kategori: Marknadskommentar

Så sa Warren Buffet när han var 21 år gammal, och det är en strategi som han har nyttjat sedan dess.

Det känns väl som att detta är en tid med gott om skräckslagna personer, och det borde ju innebära att det är dags för Buffet att plocka fram plånboken.

Och mycket riktigt, de senaste veckorna har han tagit 8 miljarder dollar ur Berkshires stora kassa, och lagt tre av dem i General Electric och fem i Goldman Sachs.

Men man ska nog inte tolka detta som någon garanti att botten skulle vara nådd. Buffet har aldrig försökt spå huruvida börsen ska gå upp eller ned, det enda han försöker göra är att hitta bra investeringar till ett pris långt under deras värde, som han sedan kan hålla “forever”.

Både investeringen i General Electric och den i Goldman Sachs görs i preferensaktier med 10% avkastning. Preferensaktier är mer likt en obligation än en aktie.

I korthet har alltså Buffet fått placera 8 miljarder dollar till 10% ränta där Goldman Sachs och General Electric står som garanter. Det låter som en ganska bra affär i sig, men det fantastiska är att han på köpet dessutom fick 5 åriga köpoptioner på samma belopp som ger honom rätten att köpa in sig i respektive bolag runt dagens kurser.

Hans närmare 10 år långa väntan på bra investeringsmöjligheter verkar äntligen betala sig, få orkar vänta så länge och nu när pengarna behövs så sitter han där på de. Inte utan man blir avundsjuk.

Länkar:
Buffett to Invest $3 Billion In General Electric Shares - CNBC

Warren Buffett stake in Goldman Sachs - Times Online

2 kommentarer till “I tell you how to become rich. Be fearful when others are greedy. Be greedy when others are fearful.”

  1. วีดีโอ induction heater…

    AktieNET.se » I tell you how to become rich. Be fearful when others are greedy. Be greedy when others are fearful….

  2. måndag, 03 Feb 2020 @ 22:40preferensaktier.nu

    preferensaktier.nu…

    AktieNET.se » I tell you how to become rich. Be fearful when others are greedy. Be greedy when others are fearful….

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: