Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 523 Kommentarer

Finansblogg - Rest in Peace

kategori: Diverse

Den utan konkurrens bästa finansrelaterade bloggen i sverige, www.finansblogg.com, har tyvärr i dagarna stängts ner då redaktören går till Carnegie där han blir mäklarchef.

Det är bara att gratulera till jobbet, och hoppas att någon annan person med liknande insikt och kontakter i finansmarknaden känner sig manad att “ta över” i finansbloggs fotspår.

2 kommentarer till “Finansblogg - Rest in Peace”

 1. onsdag, 14 Maj 2008 @ 17:30markus

  När jag såg rubriken trodde jag du skulle stänga ner. Tror aldrig jag varit inne på finansbloggen, och nu går den inte att komma åt. Vad tror du om Lovisagruvan nu när Zinkpriserna kanske är på väg upp pga jordbävningen i Kina? Jag har hålt mig utanför. Funderar även på Varyag, men bristen på information från företaget är inget bra tecken

 2. onsdag, 14 Maj 2008 @ 20:32Jimmie

  Jag har en liten post i Lovisagruvan, mest för att hålla motivationen uppe att hålla koll på bolaget. Kan nog bli intressant OM man ser det på lite sikt, då brytningen kommer att öka kraftigt, och OM priserna på zink och bly inte går ner från dagens nivåer. Jag är lite orolig över deras terminssäkringar där det känns som de inte riktigt har koll på riskerna. När det inte gick deras väg i q4 fick de avveckla positioner på dåliga kurser och i rapporten “skyllde” man lite på banken som tvingade de till detta. Visst förstår jag deras poäng, att deras framtida produktion hade kompenserat, men det är inte så det fungerar med banker, säkerhetskrav och margin calls. Vill man säkra på “säkert” sett får man väl göra det genom långa kontrakt (eller köpa säljoptioner).

  Brytningen verkar i alla fall nu rampas upp enligt plan, men andelen bly är avsevärt lägre än jag väntat mig och jag vet inte riktigt varför.

  Varyag har jag en liten större post i. Är osäker på hur virkestullarna egentligen påverkar.

  Min magkänsla är i alla fall att de kommit över bra investeringar till bra priser, och att (om inte Ryssland som land kollapsar) det kommer betala sig framöver. Dock så jobbar ju inte Varyag gratis, utan man tar en ganska hög förvaltningsavgift, men som sagt jag tror resultatet från deras investeringar kommer att uppväga detta.

  Jag ser Varyag som ett alternativ till en Rysslandsfond utan olja/gas investeringar.

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: