Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 523 Kommentarer

OptionsXpress - handla amerikanska optioner

kategori: Diverse

Jag har inga planer på att smutsa ner min sida med värdelös reklam om SMS-lån och liknande, men dyker det upp erbjudanden för produkter eller tjänster som jag själv tycker är vettiga så har jag inget emot att promoto de lite.

Nu är det OptionsXpress Europe som erbjuder lite gratis courtage om man värvar nya kunder.

Fördelar med OptionsXpress
Det man får via OptionsXpress, som man inte får via en vanlig svensk internetmäklare, är:
- Amerikanska optioner
- Blanka amerikanska aktier
- Terminer, samt optioner på terminer
Dessutom har man diverse vettiga verktyg för att välja rätt i optionsfloran.

Man kan förstås även köpa amerikanska aktier, men det kan man ju överallt nuförtiden.

Courtage och kostnader
För optionspositioner börjar courtaget på 17 dollar, är man aktiv så blir det dock billigare. Jag tror det finns flertalet tjänster med bättre priser, men OptionsXpress är stora (vad det nu kan vara värt), och har kontor i Europa vilket kanske ger en viss extra trygghet. Se prislistan för mer detaljer.

Jag har haft ett konto på OptionsXpress i fyra år eller något sådant, dock ska sägas att jag inte har gjort någon större mängd transaktioner, och är klart nöjd.

Eftersom min handel är väldigt liten, så var “no hidden fees” en viktig faktor när jag valde OptionsXpress:
- No monthly minimum fee.
- No volume requirements.
- No connection charges.
- No non-activity fee

Det de dock tar betalt för är när man vill ta ut pengar från sitt konto, gör man det via “wire transfer”, kostar det 20 USD.

Bra kundtjänst
Under handelstider kan man chatta direkt med deras kundtjänst, annars så svarar de oftast på email inom några timmar (vilket borde få en viss svensk nätmäklare att rodna).

Då jag är allt annat än en daytrader, så har jag ingen erfarenhet av hur bra tjänsten fungerar för de som är mycket aktiva i sin handel.

Även terminer
En bonus är att man numera, sedan de köpte upp Xpresstrade, även kan handla med terminer (guld, olja, vete, grismagar, apelsinjuice, 30 year bonds, huspriser you name it) och dessutom, och det tror jag är ganska ovanligt, optioner på terminer.

Det finns inget minimikrav på kapital, men för att man ska kunna få möjligheten att belåna eller blanka krävs att man har ett depåvärde på minst 2000 USD.

För den som tycker det här låter intressant, skicka mig ett email: optionsxpress@aktienet.se så ska jag skicka en inbjudan. Givetvis binder du inte upp dig till någonting.

Några funderingar? Lägg en kommentar så ska jag försöka svara på de.

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: