Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 229 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 231 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 232 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 249 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 36 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 508 AktieNET.se » Rapportsammanfattning, Q4-07
Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 523 Kommentarer

Rapportsammanfattning, Q4-07

kategori: Rapportkommentar, Småbolag

Då var en av de sämre rapportperioderna för “mina bolag” på väldigt länge över. Förvånansvärt stor andel kom in med mindre eller större negativa överraskningar, och trots att kurserna inte direkt kan vara beskyllda för att varit “överköpta”, så lät den negativa marknadsreaktionen inte vänta på sig.

Bland de mindre bolag som jag följer något så när, som har verksamhet igång (delvis ej “förhoppningsbolag”) och som ej är råvarurelaterade så var det bara ett, Micro Systemation (MSAB), vars fjärde kvartal överraskade positivt.

Ytterligare ett, G5 Entertainment, kom in som förväntat och de övriga sju, Axis, Björn Borg, DIBS, Fragus, HMS Networks, Insplanet och Q-med var sämre än väntat.

I Insplanets fall så var det förstås vinstvarningen innan rapporten som var besvikelsen, rapporten i sig var, med vinstvarningen redan diskonterad, snarare en lätt positiv överraskning.

Utav de omnämnda bolagen som har en hygglig aktieomsättning så blev kursutvecklingen i samband med rapporten så här:

Kursutveckling i samband med q4-rapporterna
- utveckling rapportdag är från senast betalt innan rapporten, till stängningskurs rapportdagen.
- low/high, är från senast betalt innan rapporten, till rapportdagens dagslägsta för bolag med negativ utveckling och dagshögsta för bolag med positiv utveckling.
- ytterligare 5 dagar, är kursutvecklingen fem dagar efter rapporten, relativt stängningskusen på rapportdagen.

Exempel: Q-med gick ner 31,6% på rapportdagen, men var som mest ned med 37,4%. Efter fem dagar hade kursen dock återhämtat 7%

Jag kan bara konstatera att endast Q-med gjorde någon slags upphämtning av kurstappet efter rapporten. MSAB som gick upp 16% på kanonrapporten, hade efter 5 dagar tappat 9%, delvis större delen av den uppgången.

Vad det gäller Insplanet och Fragus som inte är med i tabellen ovan, så gick Insplanet ner 28% på vinstvarningen, på rapporten gick kursen sedan upp ca 5%. Fragus tappade ca 18% på sin rapport.

Jag vet inte vad jag vill dra för slutsatser av det här, mer än att det så här i efterhand hade varit klart bättre att inte vara med över rapporterna i de här bolagen…

Anledningen till sammanställningen var mest för att få en bättre bild över hur det gick för de här bolagen denna gång. I flera av bolagen så är det vad som ser ut att kunna vara temporära orsaker som ligger bakom besvikelserna, så det kan ju vara intressant att se hur utfallen blir nästkommande kvartal.

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: