Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 229 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 231 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 232 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 249 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 36 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 508 AktieNET.se » Northland Resources
Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 520 Kommentarer

Northland Resources

kategori: Diverse

Northland Resources är ett nytt bolag i min portfölj, där jag efter nyheten att priset på järnmalm höjs med ca 60% i år, och en nedgång i aktien med ungefär 50% från ATH slog till (kurs 14,60 NOK).

Northland Resources sitter på stora järnmalmstillgångar i Sverige och Finland, och siktar på att bli storleksmässigt ungefär som halva LKAB. Produktion beräknas startas 2010.

Givetvis finns det en risk att det blir mitt i en global lågkonjunktur, och om så blir fallet är det nog bara att glömma dagens priser.

Börsvärdet är ca 1,8 miljarder sek, och då hade man q3 ca 850 mkr i kassan.

Den intresserade kan läsa handelsbankens analys på bolaget, som verkar hyggligt välgjord.

Jag noterar även att Skagen Kon-Tiki, vars fondförvaltare jag har oerhörd respekt för, har aktien i portföljen (om än en försvinnande liten andel av ffm), se sidan 52 i denna statusrapport från augusti 07 för deras korta presentation av bolaget.

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: