Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 229 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 231 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 232 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 249 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 36 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 508 AktieNET.se » Gardigella
Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 523 Kommentarer

Gardigella

kategori: Olja

Tanganyika oil, ett spännande oljebolag, har blivit lite i ropet igen de senaste dagarna och det fick mig att komma att tänka på Gardigella.

Gardigella var synonymen på en skribent som under 2006-2007 på sin omtyckta hemsida www.gardigella.com skrev “Analyser av oljebolag, med fokus på mindre oberoende aktörer som står inför produktionstillväxt i ett läge då det globala utbudet minskar”.

Bolagen var exempelvis Tanganyika Oil, PA Resources, West Siberian Oil, DNO och Altinex. På sidan fanns även intressanta åsikter om oljemarknaden i allmänhet.

Tyvärr stängde han ner siten i början av 2007, men tack vare the WayBackMachine (web.archive.org) som arkiverar websidor så kan man fortfarande läsa siten (om än lite segt) här: http://web.archive.org/web/20070522215252/www.gardigella.com/

2006 gjorde Gardigella en lite större analys av Tanganyika Oil som var huvudanledningen till att jag fick upp ögonen för bolaget. Analysen är vad jag kan bedöma fortfarande fullt aktuell (även om det i vanlig ordning har blivit en försening i produktionen). Huruvida Gardigellas oljeprisprognoser är rimliga eller inte får dock var och en bedöma, men analysen tycker jag är läsvärd även för de som tror på lägre oljepriser.

För den som är på jakt efter Tyks analyser i allmänhet så har UBS, Kaupthing och Öhman analyserat bolaget, och de analyserna finns att ladda ner från Greywolfs sida:

Öhman - 7 mar 2007
UBS - 4 apr 2007
Kaupthing - 12 sep 2007

En kommentar till “Gardigella”

  1. tisdag, 22 Apr 2008 @ 18:35Lasse

    Tack för tipset!!!

    Jag saknar Gardigella, men nu kan man ju läsa hans gamla inlägg igen - Trevligt.

    Jag minns när Gardigellas kalkyler - baserade på oljeprisantaganden på upp emot 150 dollar för de närmsta åren - ansågs konspiratoriska eller galna…

    Skrattar bäst som skrattar sist, skrattar hela vägen till banken.

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: