Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 229 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 231 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 232 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 249 AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)
Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 523 Kommentarer

Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)

kategori: Hedgefond

För några dagar sedan så rapporterade DI.se att KSPI:s derivat-aktiesparklubbar drivna av Jarmo Spiik verkar ha gjort en väldigt väldigt dålig månad i januari, kanske tom förlorat hela kapitalet.

Jarmo Spiik polisanmäld - DI.se
Anklagas för att ha “spelat bort” miljonbelopp - DI.se

Aktiesparklubbarnas hemsida, www.kspi.se, är rensad från information. Men gammal info går att hitta via WayBackMachine som arkiverar äldre websidor.

Som ni säkert vet (lite bakgrund kommer annars nedan) så drev Jarmo Spiik och Anders Kullberg fonderna Edge och Explora i företaget Kullberg & Spiik Fondförvaltning AB. I samband med att FI drog in tillståndet, och fonderna återstartade i Mangold Fonder (verksamheten såldes senare till Atlant Fonder) så rekryterades endast Anders Kullberg till förvaltningen, medan Jarmo Spiik uppenbarligen tog hand om aktiesparklubbarna.

På en informationsträff jag var på i samband med återuppstarten via Mangold Fonder så uttryckte sig en av åhörarna viss oro att Jarmo Spiik inte längre skulle vara med och förvalta fonden, då han hade uppfattat Anders Kullberg som den mer aggressiva risktagande typen, medan Spiik hade en mer försiktig approach och var nu rädd att det skulle gå allt för hett till i fonderna utan Spiiks lugnande inverkan.

Nu ser det alltså ut som att det blev tvärtom om man vågar tro på uppgifterna i DI.se.
Jag är intresserad om uppgifterna stämmer att kapitalet i klubbarna mer eller mindre gått förlorat, och om någon vet mer om detta så hör gärna av er till jimmie at aktienet punkt se, eller kommentera detta inlägg.

Lite Historia
Aktiesparklubbarna hos KSPI startades tydligen 1997. De var framgångsrika, antar jag, och 2002 så drog man igång hedgefonderna Edge och Explora i bolaget Kullberg & Spiik fondförvaltning AB. Edge var en högriskfond, medan Explora skulle vara en tryggare fond som aldrig skulle sjunka mer än 5% över ett kvartal.

Edge blev en succe, (Explora var ju betydligt tråkigare så få ville placera i den fonden).

Edges avkastning:
2002 +55% (under 6 månader, dock var fondförmögenheten oerhört liten, endast 178 tkr per sista december 2002…)
2003 +45% (ffm 87 mkr)
2004 +21% (ffm 813 mkr)
2005 +20%

2006 så drog finansinspektionen in tillståndet bla på grund av att man hade gjort en del, enligt FI tveksamma, interna affärer. Mer info finns hos Finansinspektionen samt på Kullberg & Spiiks hemsida.

SEB tog över fonderna (tvångsförvaltning). Fonderna köptes sedan av Mangold Fonder som även rekryterade Anders Kullberg för att fortsätta vara huvudförvaltare av fonderna och driva de enligt ungefär samma modell som tidigare. Mangold fonder såldes sedan till Atlant Fonder, med bland annat Anders Kullberg som ägare.

Även 2006 blev positivt för Edge, med +12,5%.

2007 vände det dock till -13,4% och januari 2008 började dåligt med -3,9%.
Då fonden hela tiden beskrivits som att den över tiden ska ha en viss positiv korrelation med aktiemarknaden, så är det väl fel att kalla 2007 ett misslyckande, även om jag tror att många av andelsägarna för närvarande känner så.

153 kommentarer till “Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)”

 1. lördag, 23 Feb 2008 @ 6:52Anonym

  Här en kommentar på sparklubbarnas hemsida signerad JS
  Kommentar: Eftersom klubbarna Delta och Vega innehar aktier med mycket svag likviditet är det svårt att fastställa ett exakt andelsvärde. Klubbledningen har under tre veckor sålt aktier och räknar med att det kan ta ytterligare några veckor att helt komma ur innehavet av aktier. Om klubbledningen skulle tvingas att snabbt sälja aktier gör klubbledningen bedömningen att andelsvärdena skulle bli ännu lägre.

  Då det är svårt att veta till vilket pris resterande försäljning kan ske till är andelsvärdena presenterade som ett ett intervall. Dessto försiktigare klubbledningen kan vara vid försäljningarna dessto högre kan andelsvärdet vara vid kommande månadsskifte. Theta har haft en kvarvarande position i marknaden som idag fredag den 22 februari blev värdelös därav är andelsvärdet 0 kr. Gamma har inga värdepapperspositioner, enbart kontanter, varför andelsvärdet kan presenteras som vanligt.

  Många medlemmar har undrat hur det är möjligt att förlora i princip allt under en månad. Sannolikheten är naturligtvis inte stor men det händer då och då när förvaltningen präglas av hög risk. Klubbarna Delta, Theta och Vega har som alla medlemmar vet förvaltats med hög risk även om det har varierat dem emellan från tid till annan. Bolag kan tex gå i konkurs och dess aktie förlorar allt värde, fonder har förlorat allt och mer än så genom tiderna. När förväntad marknadsutveckling inte inträffar och det sker stora oväntade marknadsrörelser kan följden tyvärr bli att allt kapital förloras.

  Hösten 1998 förlorade den amerikanska hedgefonden LTCM flera hundra procent på grund av felspekulationer. Fonden hade alltså enbart skulder i balansräkningen och inga tillgångar. LTCM marknadsfördes dessutom som en lågriskfond och i ledningen för fonden satt en nobelspristagare. Den amerikanska centralbanken FED “tvingade” flera banker att överta fondens tillgångar och skulder för att inte förvärra den då grasserande finanskrisen. Samtidigt fanns det en svensk hedgefond, Intrinsic, som nästan utraderades. På sommaren 1998 var fonden Intrinsic upp 120% för att sedan förlora 90% på en höstvecka.

  Några medlemmar har undrat om det finns skulder kvar men det finns det inte och det kan heller ej uppstå några skulder för medlemmarna. Klubbledningen har bland annat i alla rapporter och protokoll från möten tydligt talat om för medlemmarna att förvaltningen av klubbarna präglas av hög risk, att medlemmen inte ska satsa kapital den inte har råd att förlora och att medlemmen ska ha minst två olika förvaltare av sitt kapital för att sprida riskerna etc.

  Jag vill understryka att det inte finns någon önskan att undanhålla information, varför undertecknad självfallet kommer att fortsätta ta en kontakt per telefon med de medlemmar som som så önskar. Med anledning av ovanstående uppmanar klubbledningen medlemmarna att kontakta klubbledningen via mail eller per post hur medlem vill göra med sitt innestående kapital. Kapital i klubbarna Delta och Vega kommer att kunna börja betalas ut i början av mars. Kapital i Gamma kan utbetalas med början under sista veckan i februari. Vänliga hälsningar Jarmo Spiik

 2. lördag, 23 Feb 2008 @ 14:01Jimmie

  Tack anonym, se nytt inlägg om detta.

 3. lördag, 31 Jan 2009 @ 10:46Jimmie

  Jag har tyvärr ingen info kring KSPI. Var (lyckligtvis) själv inte medlem i deras klubbar, men hade tyvärr lite pengar i fonden Edge.

 4. måndag, 02 Nov 2009 @ 19:35TOMMY EFRAIMSSON

  En till som blivit blåst och inte fått någon info förutom det jag hört och läst här

 5. söndag, 16 Jan 2011 @ 22:15Jan Svensson

  påståendet om att det är aktiesparklubbar är fel. Allt kapital som inbetalats har inbetalats till KSPI och ingen annan. KSPI hare i eget namn bedrivit all form av verksamhet och de sk klubbarna är bara olika namn för olika placeringsformer. Vidare har KSPI strukturerat om sina uttryck i och med Finansinspektionens agerande både i Kullberg och Spiik samt KSPI. Vidare påstår sig KSPI lånat pengar från de sk. aktiesparklubbarna, sk. andelslån. Vidare har KSPI haft en obehörig styrelse from 2006 vilket medfört att Jarmo Spiik inte var behörig att företaga några som helst affärer för bolagets räkning då bolaget saknat behörig firmatecknare.

 6. måndag, 22 Jul 2013 @ 3:36Seewvelljoume

  [url=http://www.gelsneakerhotsale.com/アシックス-ゲル-カヤノ-18-セール-3.html ]アシックス ゲル ヌーサ TRI 8 [/url]
  [url=http://www.newbalancerunningshoesshop.com/ニューバランス-1400-セール-8.html ]ニューバランス 996 [/url]
  [url=]mcm ボストンバッグ [/url]
  [url=]ヴィヴィアン バッグ [/url]

 7. söndag, 01 Sep 2013 @ 17:47tens unit store

  tens unit store…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 8. fredag, 13 Dec 2013 @ 18:16オニツカタイガー 店舗

  オニツカタイガー 店舗…

  Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have so…

 9. lördag, 26 Jul 2014 @ 12:23nordstrom promo code

  nordstrom promo code…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 10. torsdag, 09 Okt 2014 @ 16:03Recommended

  Just desire to say your article is as astounding. The clarity in your post is just cool and i could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

 11. lördag, 14 Mar 2015 @ 22:21Golf Sport teaching

  Good info. Lucky me I discovered your website by chance (stumbleupon). I’ve book marked it for later!|

 12. onsdag, 06 Maj 2015 @ 14:47Related Web Site

  เอ็ดดี้โอลิวากล่าวสุนทรพจน์ว่าจ้างฝูง Related Web Site เขาหมายถึงครัวเรือนถิ่นแรมรอนเคลื่อนแคยึดคืนเบียนด้วยกันพลิกมาหาตำแหน่ง Related Web Site เขาทั้งหลายความเก่งชี้ให้เห็นท่าทาง HTTPS://TH-TH.FACEBOOK.COM/MOSSIGUARD พวกเขาได้สารภาพการรับรองเพราะงานสืบสวนวิธีการห้องปฏิบัติการ Related Web Site งานว่าจ้างเขาทั้งหลายมีอยู่โอลิวาเสนอตำหนิติเตียนนินทาอิริยาบถเขตพบเห็นร่ำไปแดน

 13. fredag, 07 Aug 2015 @ 19:38reverse mortgages Florida

  reverse mortgages Florida…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 14. onsdag, 19 Aug 2015 @ 5:25best subwoofer for truck

  best subwoofer for truck…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 15. คิ้วบัวโพลียูรีเทน…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 16. söndag, 23 Aug 2015 @ 9:35build inversion table

  build inversion table…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 17. onsdag, 26 Aug 2015 @ 15:02transmission repair greenville sc

  transmission repair greenville sc…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 18. ขายน้ำมันมะพร้าว หมักผม…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 19. คิ้วบัวโพลียูรีเทน ราคา…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 20. tisdag, 08 Sep 2015 @ 3:43halong bay cruise

  halong bay cruise…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 21. คิ้วบัวโพลียูรีเทน ราคาถูก…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 22. måndag, 21 Sep 2015 @ 9:34ulthera เห็นผล

  ulthera เห็นผล…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 23. ขายครีมหน้าใส ผู้ชาย…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 24. fredag, 25 Sep 2015 @ 3:23Janine

  Janine…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 25. lördag, 26 Sep 2015 @ 21:51greenville sc locksmith

  greenville sc locksmith…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 26. onsdag, 30 Sep 2015 @ 16:13commercial gas suppliers

  commercial gas suppliers…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 27. onsdag, 30 Sep 2015 @ 17:41business electricity comparisons

  business electricity comparisons…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 28. onsdag, 30 Sep 2015 @ 17:42commercial electric rates

  commercial electric rates…

  blog topic…

 29. fredag, 02 Okt 2015 @ 10:12affordable seo services company

  affordable seo services company…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 30. business electricity tariffs comparisons…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 31. tisdag, 06 Okt 2015 @ 18:11guaranteed unsecured loans uk

  guaranteed unsecured loans uk…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 32. tisdag, 06 Okt 2015 @ 21:20loans 4 u

  loans 4 u…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 33. tisdag, 06 Okt 2015 @ 23:02compare commercial utility prices

  compare commercial utility prices…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 34. onsdag, 07 Okt 2015 @ 5:53short term unsecured loans

  short term unsecured loans…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 35. onsdag, 07 Okt 2015 @ 10:22business electric compare

  business electric compare…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 36. onsdag, 07 Okt 2015 @ 17:09ulthera รีวิว

  ulthera รีวิว…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 37. torsdag, 08 Okt 2015 @ 13:53ulthera

  ulthera…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 38. ขายเซรั่มปลูกคิ้ว real hair รีวิว…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 39. ulthera ยกกระชับหน้า…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 40. fredag, 16 Okt 2015 @ 19:22proderma clinic ดีมั้ย

  proderma clinic ดีมั้ย…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 41. lördag, 17 Okt 2015 @ 16:22ulthera โปรโมชั่น

  ulthera โปรโมชั่น…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 42. lördag, 17 Okt 2015 @ 20:40ulthera รอบดวงตา

  ulthera รอบดวงตา…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 43. ulthera ยกกระชับหà¸â„้า…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 44. ulthera เห็à¸â„ผล…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 45. ulthera โà¸â€Ã Â¸Â£Ã Â¹â€šÃ Â¸Â¡Ã Â¸ŠÃ Â¸Â±Ã Â¹ˆÃ Â¸â„…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 46. onsdag, 28 Okt 2015 @ 14:34ulthera รีวิว

  ulthera รีวิว…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 47. ulthera รอบดวงตา…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 48. จำหà¸â„่าย induction heater…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 49. induction heater คืออะไร…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 50. วีดีโอ induction heater…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 51. onsdag, 04 Nov 2015 @ 23:56ขาย induction heater

  ขาย induction heater…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 52. ขายเซรั่มà¸â€Ã Â¸Â¥Ã Â¸Â¹Ã Â¸Ã Â¸â€žÃ Â¸Â´Ã Â¹â€°Ã Â¸Â§Ã Â¸Â¢Ã Â¸ÂµÃ Â¹ˆÃ Â…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 53. fredag, 06 Nov 2015 @ 5:41springsteen youtube 2013

  springsteen youtube 2013…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 54. อิà¸â„ดักชั่à¸℠ฮีตเตอร์ราà…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 55. เครื่องอิà¸â„ดักชั่à¸℠ฮีตà…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 56. อิà¸â„ดักชั่à¸℠ฮีตเตอร์…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 57. อิà¸â„ดักชั่à¸℠ฮีตเตอร์ราà…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 58. อิà¸â„ดักชั่à¸℠ฮีตเตอร์ คืà…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 59. เครื่องอิà¸â„ดักชั่à¸℠ฮีตà…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 60. อิà¸â„ดักชั่à¸℠ฮีตเตอร์ราà…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 61. เครื่องอิà¸â„ดักชั่à¸℠ฮีตà…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 62. อิà¸â„ดักชั่à¸℠ฮีตเตอร์ราà…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 63. อิà¸â„ดักชั่à¸℠ฮีตเตอร์ราà…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 64. อิà¸â„ดักชั่à¸℠ฮีตเตอร์ คืà…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 65. จำหà¸â„่ายอิà¸â„ดักชั่à¸℠ฮีตเ…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 66. เครื่องอินดักชั่น ฮีตเตอร์…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 67. อินดักชั่น ฮีตเตอร์ราคาถูก…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 68. จำหน่ายอินดักชั่น ฮีตเตอร์…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 69. อินดักชั่น ฮีตเตอร์…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 70. ครีมทาปากชมพูยี่ห้อไหนดี…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 71. ครีมทาปากชมพู…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 72. อินดักชั่น ฮีตเตอร์ คือ…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 73. เซรั่มปลูกคิ้ว…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 74. เซรั่มปลูกคิ้ว real hair รีวิว…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 75. เซรั่มปลูกคิ้ว นิติพล…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 76. เซรั่มปลูกคิ้ว genive…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 77. lördag, 05 Dec 2015 @ 10:50Show All Reviews

  Show All Reviews…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 78. ครีมทาปากชมพูราคาถูก…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 79. ครีมทาปากชมพูคุณภาพดี…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 80. måndag, 14 Dec 2015 @ 21:24Sell Auto Notes

  Sell Auto Notes…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 81. torsdag, 24 Dec 2015 @ 17:54onlineseotools058.inube.com

  onlineseotools058.inube.com…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 82. เซรั่มปลูกคิ้ว ราคา…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 83. internetmarketingtoolsreview.madmannequin.com…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 84. แนะนำเซรั่มปลูกคิ้ว…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 85. fredag, 29 Jan 2016 @ 4:09birthday souvenir ideas for mom

  birthday souvenir ideas for mom…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 86. twincomfortersetsforboysblog.wordpress.com…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 87. måndag, 15 Feb 2016 @ 0:17Http://Www.1kesi.Com

  Http://Www.1kesi.Com…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 88. måndag, 15 Feb 2016 @ 5:37Lists.Riseup.Net

  Lists.Riseup.Net…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 89. måndag, 15 Feb 2016 @ 15:11double comforter sets for Boys

  double comforter sets for Boys…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 90. tisdag, 16 Feb 2016 @ 22:45twin quilt comforter sets for boys

  twin quilt comforter sets for boys…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 91. onsdag, 17 Feb 2016 @ 13:13twin comforter sets meant for boys

  twin comforter sets meant for boys…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 92. lördag, 20 Feb 2016 @ 10:06twin size comforter sets for Boys

  twin size comforter sets for Boys…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 93. http://xilianna.com/comment/html/index.php?page=1&id=30418…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 94. lördag, 20 Feb 2016 @ 20:08twin comforter sets for boys

  twin comforter sets for boys…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 95. söndag, 21 Feb 2016 @ 1:00double comforter sets for boys

  double comforter sets for boys…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 96. http://www.zhichengfb.com/Comment/html/index.php?page=1&id=3309…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 97. onsdag, 24 Feb 2016 @ 5:12twin Quilt comforter Sets for boys

  twin Quilt comforter Sets for boys…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 98. Http://Mayduavongchobe.Com/En/Component/K2/Author/108738.Html…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 99. torsdag, 25 Feb 2016 @ 21:14twin comforter sets meant for boys

  twin comforter sets meant for boys…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 100. lördag, 27 Feb 2016 @ 7:10qqdewa

  qqdewa…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 101. måndag, 29 Feb 2016 @ 0:49Kids Twin Bedding Sets

  Kids Twin Bedding Sets…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 102. onsdag, 02 Mar 2016 @ 5:26kids comforter sets

  kids comforter sets…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 103. onsdag, 02 Mar 2016 @ 8:52childrens Twin comforter sets

  childrens Twin comforter sets…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 104. เซรั่มปลูกคิ้วราคา…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 105. fredag, 11 Mar 2016 @ 21:31xl twin Sheets

  xl twin Sheets…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 106. fredag, 18 Mar 2016 @ 16:02site navigation easier

  site navigation easier…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 107. http://www.ozonelaundry.com.cn/comment/html/index.php?page=1&id=16512…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 108. måndag, 21 Mar 2016 @ 20:28double sized comforters sets for boys

  double sized comforters sets for boys…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 109. tisdag, 22 Mar 2016 @ 3:35www.blpos.cn

  www.blpos.cn…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 110. tisdag, 22 Mar 2016 @ 7:55please click the next web page

  please click the next web page…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 111. tisdag, 22 Mar 2016 @ 10:15http://Shumann.Net

  http://Shumann.Net…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 112. tisdag, 22 Mar 2016 @ 17:26Approvedamericaconsulting.com

  Approvedamericaconsulting.com…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 113. torsdag, 02 Jun 2016 @ 12:51how to win at the casino

  how to win at the casino…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 114. החלפת צילינדרים בפתח תקוה…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 115. fredag, 26 Aug 2016 @ 13:39http://Stdtestinguk.xyz

  http://Stdtestinguk.xyz…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 116. torsdag, 08 Sep 2016 @ 5:22oakley twoface sunglasses uk 2016

  For hottest news you have to pay a visit the web and on the web I found this web page as a best website for most recent updates.

 117. torsdag, 22 Sep 2016 @ 20:46www.hostreview.com

  www.hostreview.com…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 118. måndag, 03 Okt 2016 @ 10:46nuvolat Reviews

  nuvolat Reviews…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 119. torsdag, 06 Okt 2016 @ 8:02Nuvolat Cloud Review

  Nuvolat Cloud Review…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 120. torsdag, 06 Okt 2016 @ 17:28Nuvolat Review

  Nuvolat Review…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 121. måndag, 19 Dec 2016 @ 18:04kostenlose sex

  während sich das livegirl die pussy streichelte, sah ich wie der suffkopp mit seinem ficken likör der hand aus der karre gekrabbelt ist.

 122. tisdag, 10 Jan 2017 @ 9:31sex Webcam chat reviews

  sex Webcam chat reviews…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 123. söndag, 22 Jan 2017 @ 15:42so was

  Dennoch beharren viele Menschen darauf, dass diese Unterschiede existieren und Naturgegeben seien – und was viel schlimmer ist, dass sie wichtig seien, dass sie unseren Lebensalltag implementiert sein müssten.

 124. måndag, 30 Jan 2017 @ 18:44naked web camgirls

  naked web camgirls…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 125. måndag, 13 Mar 2017 @ 14:07verzeichnis

  hab´ wieder mal auf deine seite geschaut und muß sagen, der sattel sieht sehr interessant aus.

 126. måndag, 20 Mar 2017 @ 3:02dirsa

  You really make it appear really easy together with your presentation however I in finding
  this matter to be actually one thing that I think I’d by no means understand.

  It seems too complex and extremely broad for me. I am taking a look ahead
  in your subsequent put up, I’ll try to get the dangle of it!

 127. måndag, 20 Mar 2017 @ 13:22sie hier aussehen koennte

  Komm zu mir und kuschel dich meinen wunderschönen wohlgeformten Naturbusen und genieße eine erotische, voll Lust, erfüllte Zeit mit mir.

 128. onsdag, 12 Apr 2017 @ 7:18cool training

  porter potty rentals
  cool training

 129. fredag, 14 Apr 2017 @ 22:34that guy

  It truly is mostly impossible to see well-aware individuals on this theme, still you look like you fully understand what exactly you’re writing about! Thanks A Lot

 130. lördag, 22 Apr 2017 @ 10:39waste dumpster sizes

  on site dumpster rental
  waste dumpster sizes

 131. torsdag, 18 Maj 2017 @ 4:34he has a good point

  dumpster rental service
  he has a good point

 132. fredag, 19 Maj 2017 @ 18:39Golf Laser Rangefinder Buyers Guide

  Golf Laser Rangefinder Buyers Guide…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 133. Hi there all, here every one is sharing these kinds
  of familiarity, therefore it’s good to read this weblog, and I used to go to see this web site every day.

 134. torsdag, 29 Jun 2017 @ 0:28Van

  Thanks for some other excellent article. Where else could anyone get that type
  of information in such a perfect way of writing? I have a presentation next week, and I am on the search for such
  info.

 135. måndag, 09 Okt 2017 @ 2:32garmin 94 sv

  lg-d415 battery…

  AktieNET.se …

 136. söndag, 15 Okt 2017 @ 20:28hier veroeffentlichten

  Leider kann über WhatsApp keine Video-Chats starten.

 137. söndag, 12 Nov 2017 @ 16:47nachrichten

  p..: nazis raus!

 138. måndag, 11 Dec 2017 @ 18:44hobbyhuren emsland

  Ich wusste, dass es besser war, ihn beim Wort zu nehmen und trug die Einkaufstüten die Küche.

 139. torsdag, 28 Dec 2017 @ 14:08ueberpruefen sie heraus ihre url

  Du antwortest mit zu langsam, Sklave.

 140. lördag, 27 Jan 2018 @ 20:18besuchen sie diese seite

  Als ich mir herunterblickte und kleine, feine Schweißtropfen auf der Haut entlanglaufen sah, musste ich unwillkürlich den feuchte muschies letzten Abend denken.

 141. onsdag, 09 Maj 2018 @ 9:18アシックス

  アシックスの~かぎりのことはこちら。生抜く外来種します。アシックスについて知って解す!動くを序論します。

 142. I have been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this sort of house .

  Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site.

  Studying this information So i’m glad to express that I’ve a very excellent uncanny feeling I discovered exactly what I needed.
  I such a lot definitely will make sure to don?t disregard this web site and provides it a
  glance regularly.

 143. fredag, 10 Aug 2018 @ 13:10アシックスの情報

  アシックスのその現実味とは。色々と紹介してまわるします。アシックスの驚愕な相当なものとは。引合すします。

 144. måndag, 10 Dec 2018 @ 14:52hobbyhuren essen

  Diese geilen Frauen sind erfahren und kennen ihre Reize genau.

 145. lördag, 15 Dec 2018 @ 12:21der vorteil

  ich nehme die pille nun seit ca.

 146. söndag, 30 Dec 2018 @ 14:31กบไฟฟ้า

  Article writing is also a fun, if you know afterward you can write if not
  it is complex to write.

 147. lördag, 19 Jan 2019 @ 20:55mens dress shoes

  Very good article. I absolutely love this site.

  Continue the good work!

 148. fredag, 15 Feb 2019 @ 10:26ニューバランス 名作の情報

  ニューバランス 名作真実の言明のところは?お役立ち用地です。ニューバランス 名作について知って頭!連れるな感じで。

 149. torsdag, 28 Feb 2019 @ 23:24writers effect examples

  You should take part in a contest for one of the greatest websites on the internet.

  I will highly recommend this blog!

 150. måndag, 29 Apr 2019 @ 16:40bRobertD

  досуг в сочи

 151. måndag, 17 Jun 2019 @ 4:19dumpster rental prices

  It’s amazing for me to have a website, which is beneficial in favor of my experience.

  thanks admin

 152. söndag, 06 Okt 2019 @ 3:19bitcoin kurshistorik

  bitcoin kurshistorik…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

 153. söndag, 20 Okt 2019 @ 14:16skärmskydd till iphone

  skärmskydd till iphone…

  AktieNET.se » Januari en katastrof för Spiiks optionssparklubbar(?)…

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: