Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 523 Kommentarer

MSAB insiderförsäljning

kategori: MSAB, Marknadskommentar, Småbolag

Kursutvecklingen i MSAB upphör inte att förvåna mig. Trots en rapport som var bättre än vad 99% av de som följer bolaget förväntat sig, och trots att börsen varit ganska positiv sedan rapporten har kursen gått ner. Igår kom nyheten att VDn, Joel Bollö, sålt ungefär halva hans innehav, 60 000 aktier, vilket ytterligare adderade ett par kronor på nedgången. Kursen står nu i dryga 20 kr, motsvarande ett kassajusterat börsvärde på 321 mkr, inte gratis men billigt om man tror på bolaget och dess produkt(er).

Det här är inte första försäljningen Joel gör, i maj 2007 sålde han ca 50 000 aktier. I november sålde även styrelseledamoten Örjan Gatu och styrelseordföranden Henrik Tjernberg stora delar av sina innehav.

Enligt investerarlegenden Peter Lynch, bör man generellt inte dra några slutsatser från insiderförsäljningar: “insiders might sell their shares for any number of reasons, but they buy them for only one: they think the price will rise”.

Men självklart skapar det här oro i marknaden. Tydligen har även realtid.se ringt Joel och frågat efter anledningen till försäljningen, men inte fått något annat svar än att han skulle återkomma.

På diverse chatsidor spekuleras det i att han skulle sålt aktierna för att köpa tillbaks dem i en kapitalförsäkring. Det är väl inte omöjligt att så är fallet, men jag tycker det lutar åt lite väl positivt tänkande att nästan förutsätta att det är så.

Personligen kör jag Peter Lynch taktiken i detta fall och tror helt enkelt att han behövde pengarna till något, att det alltså var därför han sålde. Skulle det verkligen visa sig att han flyttat de till en kapitalförsäkring, så är ju det bra, men som sagt inget som jag förväntar mig.

En gammal nyhet är denna artikel i Ny Teknik, där Joel uttalat sig om att han tror MSAB kan omsätta 5-10 ggr så mycket som idag. Även om ett sådant uttalande inte ska övertolkas så kan man nog dra slutsatsen att VDn ser en rejält större marknadspotential än vad man har idag.

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: