Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 229 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 231 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 232 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 249 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 36 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 508 AktieNET.se » Smäll hos Societe Generale
Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 523 Kommentarer

Smäll hos Societe Generale

kategori: Diverse

Om det gått dåligt med tradingen på sista tiden och du tycker du förlorat mycket pengar, så kan du i alla fall “glädja” dig med att det finns de som gjort bra mycket sämre affärer.

En 30-årig kille på Societe Generale har, genom att manipulera bankens kontrollsystem, tagit köpta terminspositioner i europeiska aktieindex som resulterade i en förlust om 4.9 miljarder euro (46 miljarder kronor)… Det är ganska mycket pengar, och det är ganska otroligt att en enda person kan lyckas ta såna positioner och dölja de för omvärlden.

Tydligen upptäcktes detta i helgen och positionerna avvecklades i måndags, vilket sannolikt pressade kurserna i europa lite extra.

Finansblogg.com har gjort en lista
på de största tradeförlusterna genom tiderna, där Societe Generale nu hamnar på första plats.

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: