Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 229 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 231 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 232 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 249 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 36 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 508 AktieNET.se » Fler smällar
Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 523 Kommentarer

Fler smällar

kategori: VKG, SIR, Småbolag

Inte bara Societe Generale åkte på en smäll idag, utan även aktieägarna i Värmekyl Grossisten, VKG, som igår börsstoppades och idag berättade att de i princip är konkursfärdiga men att de ska försöka rädda bolaget med en nyemission.

VKG introducerades på First North i början av 2006 till kurser runt 8 kr. Jag har aldrig egentligen följt bolaget, men minns att jag läste prospektet och valde att inte teckna, då jag tyckte bolaget såg ut som en “simpel” återförsäljare av värmepumpar.

Sedan nästan 10-dubblades kursen till ca 60 kr i början av 2007 och man stod där med lång näsa och förbannade sig själv att man inte var med. Sedan dess har den dock kontinuerligt fallit och slutade idag på 1.33 kr.
VKG graf

Ett annat liknade case är Svensk Internetrekrytering som jag inte gillade på grund av att jag tyckte konkurrensen borde vara mördande (hur svårt är det att dra igång en site med platsannonser?), och att de stora, Monster och Stepstone borde ha extremt mycket bättre förutsättningar än små utmanare. Jag valde dock ändå att teckna på 12 kr, då bolaget trots allt tjänade bra med pengar och såg relativt vinsten ganska billigt ut. Marknaden var också så vid den tiden att det var knappast någon tvekan om att kursen skulle upp.

Jag sålde vid 18 kr, och såg sedan kursen dra till 35 eller något sådant. Sedan blev det en skandal med bluff-fakturor och sådär, och idag står kursen i 6 kr.

SIR Graf

Det här är inte ett försök att klanka ner på bolagen ifråga, kanske hade de kvaliteter som jag aldrig såg och det hela bara handlade om otur.

Det är heller inte ett försök att göra sig löjlig över de som har förlorat pengar. Nej det här är bara en påminnelse, till mig själv, och till andra, att man måste lite på sina egna bedömningar och inte sitta och gräma sig över missade kursuppgångar. Man ska komma ihåg att det kan mycket snabbt vända, och DÅ kommer man gräma sig om något, eftersom man inte handlade efter sitt eget huvud.

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: