Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 229 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 231 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 232 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 249 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 36 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 508 AktieNET.se » 2008, here we go!
Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 525 Kommentarer

2008, here we go!

kategori: Diverse

Att börsen börjat 2008 uruselt har väl knappast gått någon läsare förbi. Dock har många småbolag klarat sig ganska bra, och rekylerat upp en del efter en mycket svag avslutning på året.

Detta tillsammans med sålda OMX terminer och Ultra Short Financials Proshares har gjort att min portfölj trots allt repat sig lite efter två mycket dåliga månader.

Jag inbillar mig att åtminstone tre av mina större innehav, Insplanet, Fragus och MSAB bör affärsmässigt kunna klara en eventuell mildare lågkonjunktur ganska hyggligt. Billiga försäkringar vill folk ha i alla lägen (Insplanet), omsättningen på begagnande bilar är inte våldsamt konjunkturberoende (Fragus) och så länge polismyndigheterna i världen inte tvingas till alltför kraftiga besparingsåtgärder så kommer man fortsätta använda MSABs produkter.

Tidsbrist, en oinspirerande börs, samt att vi är mitt emellan två rapportperioder, har drabbat aktiviteten på denna blogg. Jag hoppas dock kunna presentera någon minianalys inom kort på något nytt bolag. Kanske blir det Lovisagruvan, ett nynoterat gruvbolag på Aktietorget som ser hyggligt intressant ut på kurser kring dagens 16 kr. Självklart är beroendet stort på basmetallpriserna, men tror man på oförändrade eller styrkta priser kan det vara en intressant krydda.

I övrigt noteras:
- Att det verkar inte finnas någon ände i hur mycket pengar som amerikanska banker har förlorat på bostads/subprimebubblan, men att det värsta nu är över, för tillfället…

- Att hedgefonden Nektar fortsatt i god stil, och börjat första halvan av januari med en uppgång på 4.1%.

- och DLG fonder med en nedgång på 8.8%.

- Att Buffet fortsätter shoppa något så tråkigt som järnvägar, och marknaden applåderar

- Att svenska bostadsmarknaden, trots tidigare försäkringar från mäklarkåren, inte verkar följa andra naturlagar än övriga världens utan påvisar fortsatt svaghet.

- Att inflationen är den högsta på länge, men att det inte är någon fara för den kommer snart gå ner igen.

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: