Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 523 Kommentarer

Gott Nytt Börsår!

kategori: Marknadskommentar, Småbolag

Jag brukar försöka att inte kommentera börsutvecklingen enskilda dagar, då den ändå oftast kan anses vara helt slumpmässig och därför helt meningslös att diskutera.

Men första börsdagen på nya året bjöd på en så rejält bred och tydlig återhämtning för många småbolag som visade dålig kursutveckling under 2007 att jag inte kan låta bli.

Detta samtidigt som börsindex sjönk med dryga 2% (OMXS30).  Jag antar att det till stor del berodde på att säljtrycket pga av skatteskäl nu försvunnit, men jag kan inte påminna mig att jag sett en så tydlig effekt tidigare år.

Trots att två av mina större innehav, Insplanet och Fragus, inte omsattes idag visade ändå portföljen i helhet på en uppgång på drygt 4% för dagen vilket ger mig tillbaka lite av optimismen efter två urusla månader.

Förutom uppstuds i diverse småbolag och nedgång i index där jag sitter på sålda OMX terminer, så slog både olja ($99) och guld ($857) nya rekord, knappast positivt för börs och konjunktur visserligen, men det hjälpte upp olje och guldbolag i min portfölj såsom Endomines och PA resources.

Exempel på den goda kursutvecklingen för dagen är:
Varyag Resources +11% (59 kr)
Endomines +10% (8 kr)
West International +13% (5.70 kr)
Central Asia Gold +6,5% (1.30 kr)
Audiodev +16% (5.75 kr)
Human Care +13% (71 kr)
Capital Oil +10% (1.88 kr)

Till sist kan noteras att Black Earth Farming nu handlas till introduktionskursen, 50 kr och därmed behöver ingen som valde att inte teckna i emissionen vara ledsen längre.

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: