Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 229 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 231 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 232 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 249 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 36 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 508 AktieNET.se » Superfund?
Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 525 Kommentarer

Superfund?

kategori: Hedgefond

Vad sägs om en fond med en årlig förvaltningsavgift på 6% och utöver det en avgift på 30% av den, eventuella, positiva avkastningen?

Om inte namnet Superfund avskräcker, så borde avgifterna göra det. Men tydligen går det sälja sådant här. Då tror ni kanske att fonden har en fantastisk historik? Njäe, en volla på 40% och en avkastning på -15%, ja minus, sedan november 2004 när just denna fond startade låter ju inte sådär superbt. Men det är i alla fall vad Superfund C EUR Sicav kan locka med.

superfund.png

Det gör inte mig särskilt köpsugen, däremot nästan förbannad då jag tycker avgifterna är  horribla. Avanza verkar dock tro att det här är något för deras sparare och försöker locka med gratis köpavgift nu till jul…

Det är väl okej att man som Avanza tillhandahåller en sådan här fond. Jag är för att allt som finns på marknaden ska gå att handla. Men att aktivt promota den till vanliga småsparare tycker jag är lite magstarkt.

För den svenska investeraren som vill ha en managed future fond i sin portfölj så torde
Brummers Lynx vara ett betydligt bättre alternativ.

Mer om Superfund:
www.superfund.se

2 kommentarer till “Superfund?”

 1. onsdag, 10 Dec 2008 @ 20:55Nisse Bromée

  Hej!

  Jag är glad amatör inom området – men försöker lära mig tolka verklig avkastning.

  Går in på Morningstar och tittar på Superfunds alla 10 fonders avkastning i alla tidsperspektiv – från 1 vecka till 10 år – och ser inga röda siffror någonstans … tvärt om väldigt tilltalande och höga avkastningar ”all over”. Blir frestad köpa för de verkar ju stabila, pålitliga, skickliga och lönande för kunden … även om de har höga avgifter. Det kan ju vara värt höga avgifter.

  Speglar inte uppgivna avkastningssiffror konkret den ”vinst” jag skulle fått om jag placerat en slant i någon av deras fonder eller??? Eller dras avgifterna från dessa avkastningsbelopp??? Är jag dum eller???

  Lynx gör du reklam för och förordar – ja, den verkar ju också gått bra … men den slår ju inte någon av de fyra Superfundfonderna Avanza erbjuder – utan köp- eller säljavgifter - och endast 1% i (grund)förvaltningsavgift.

  Tittar jag på samma fond som du gjort på 3 år så ser det riktigt bra ut – inte minst för rådande kristid. Gå in och titta nu får du se!

  På tal om Lynx – va är det för superdip i kurvan den 25 november 2008 – den ser ju dramatisk ut – men det måste väl vara nå´t slarvfel eller? Vet du?

  Vänligenisse

 2. onsdag, 10 Dec 2008 @ 22:21admin

  Hej Nisse, se svar som nytt blogg-inlägg!
  http://blogg.aktienet.se/2008/12/10/lynx-vs-superfund/

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: