Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 523 Kommentarer

ETF-vinnare på bostadsbubblan

kategori: Kreditmarknad, Bostadsmarknad, Marknadskommentar

Det har varit en ruskigt tråkig börs de senaste veckorna, och vissa aktier har nu nått nivåer som känns klart billiga.

Då jag är nöjd med många av mina aktieinnehav, men också övertygad om att vi bara sett början på problemen på kredit och bostadsmarknaden, så har jag letat lite efter lämpliga positioner för en tro på fortsatt kreditoro och svag bostads- och fastighetsmarknad i främst USA.

Helst skulle man ha gått igenom ett antal bolåneinstitut, banker och andra finansiella institutioner i USA, och försökt komma fram till vart det borde smälla hårdast och köpt säljoptioner i dessa aktier. Tyvärr finns det inte tid för något sådant för min del.

Som ett hyggligt alternativ hittade jag i alla fall två intressanta ETFs (exchange traded funds) från Proshares som är baserade på ett amerikanskt finanssektorindex respektive fastighetsindex.

Båda ger dessutom en hävstång genom att deltagandet är 200% i inversen på indexet. Delvis går index ner 1% så ska ETFn gå upp med 2%.

skf.png
Ultrashort Financials (AMEX:SKF) följer inversen ggr 2 på Dow Jones U.S. Financials Index som består av bland annat Citigroup, Bank of America, Morgan Stanley, Fannie Mae.

srs.png
UltraShort Real Estate
(AMEX:SRS) följer inversen ggr 2 på Dow Jones U.S. Real Estate Index.

Tyvärr verkar de inte vara belåningsbara på Nordnet, men eftersom de ger dubbla utväxlingen så får man ändå en viss hävstång. Dessutom finns det även optioner noterade på fonderna. (Har du inte möjlighet men vill kunna handla med amerikanska optioner så kan jag rekommendera OptionsXpress).

En kommentar till “ETF-vinnare på bostadsbubblan”

  1. tisdag, 25 Dec 2007 @ 17:40Anonym

    Dessa är nu belåningsbara till viss grad på Nordnet

    //A

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: