Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 523 Kommentarer

Odd Molly Q3-07

kategori: Odd Molly, Rapportkommentar, Småbolag

Aktuell kurs: 152 kr
Antal aktier: 5,75 miljoner
Börsvärde: 874 mkr

Odd Mollys rapport är siffermässigt i stort en icke-händelse då all fokus nu ligger på nästa år, vars ordervärde för första halvåret redan rapporterats.

I vilket fall så konstateras att man höjer den tidigare prognosen för 2007 till 127 mkr i omsättning och 17 mkr i vinst. Detta beroende på att man levererar en del av vårkollektionen redan under 2007 och att bruttomarginalen blev bättre än väntat, bla pga en svag dollar.

Odd Molly försäljning H1 07 vs 08

Intressant i rapporten är att man visar försäljningsutvecklingen i olika länder (se bilden ovan), där det är Sverige som helt dominerar tillväxten. Det känns lite negativt då tillväxtpotentialen i Sverige trots allt nu måste vara begränsad, och att jag har en känsla av att märket här är hippt på ett sätt som mycket väl kan vara temporärt.

Frågan som man som investerare måste ställa sig är huruvida Odd Mollys framgångar är tillfälliga pga att man tillfälligt legat helt rätt i modesvängen, eller om det är ett nytt globalt framgångsrikt klädesmärke som håller på att byggas upp liknande exempelvis Miss Sixty?

Om man tror på det föregående så ska man definitivt sälja, men om man tror på det senare så finns det potential på sikt trots aktiens höga värdering.

Uppdatering 14:07 30 okt:
Fler rapportkommentarer
Smallcap.se
Redeye Sigge Portfölj

2 kommentarer till “Odd Molly Q3-07”

  1. tisdag, 30 Okt 2007 @ 12:19Jimmie

    Där fick man för att man kallade rapporten för en icke-händelse… Kursen upp 17% till 180 kr. Börsvärdet är nu 1 miljard.

    Jag har svårt att förstå vad som lyfter kursen. Men slutsatsen är, tror man det minsta att Odd Molly är en modefluga. SÄLJ. Tror man det är ett nytt globalt klädesmärke så är det ett försiktigt köp.

    För den icke så riskbenägna eller extremt insatta i modebranschen är det nog inte helt fel att ta hem en stor del av vinsten på sitt eventuella innehav idag.

  2. onsdag, 31 Okt 2007 @ 8:58MatsM

    Helt sjuk uppgång i Odd Molly. Kul att man behöll i alla fall en liten post från introduktionen. Kanske är det nu en bubbla i modeaktier, men om det är en bubbla så kan ju kursen gå till totalt irationella nivåer, så varför inte 100% till? 400 kr here we come :-)

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: