Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 229 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 231 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 232 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 249 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 36 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 508 AktieNET.se » Remium om SIR
Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 523 Kommentarer

Remium om SIR

kategori: SIR, Marknadskommentar, Småbolag

I Remium småbolagsfonds månadsbrev för september som precis kommit skriver man lite om Svensk Internetrekrytering som har varit ett av fondens största innehav en längre tid.

Nu är det dock nere i under 10% av fondens innehav, delvis för att man sålde ut en del efter q2 rapporten och delvis, förstås, pga kursnedgången. Trevligt var i alla fall att fonden, trots nedgången i SIR, lyckades avkasta +3,6% i september. (Sedan dess har dock SIR-aktien gått ner ytterligare drygt 20%).

I alla fall så framkommer det i brevet att de två säljarna som är källan till de många negativa artiklarna om SIR är stämda av SIR för att ha startat konkurrerande verksamhet. Det är information som jag inte sett innan.

Lite länkar:
Remium småbolagsfond månadsbrev september-07
Annonsörerna kräver pengarna tillbaka, DI.se
Kursraketen anklagas för att lura kunder, DI.se
Sälj Svensk Internetrekrytering, Börsveckan

2 kommentarer till “Remium om SIR”

 1. torsdag, 11 Okt 2007 @ 8:46Jimmie

  Mer artiklar om SIR i DI.se, nu handlar det om bluffakturor som en av deras norska säljare ska ha skickat ut.

  http://di.se/Index/Nyheter/2007/10/09/251879.htm
  http://di.se/Index/Nyheter/2007/10/10/252029.htm

  OM det finns vettig substans i SIR och allt inte bara är bluff och båg så finns det stor potential i kursen, (nu ca 12.50 kr), när det hela glöms bort. Fast den lockade spekulanten bör nog försöka gräva fram så mycket fakta som möjligt, från bolaget, från kunder osv innan man satsar ett större belopp. Jag har inte tid eller ork, och nöjer mig med min exponering via Remium Småbolagsfond vars innehav i SIR nu inte verkar vara mer än ca 5% av fondens NAV.

 2. torsdag, 11 Okt 2007 @ 9:46Jimmie

  Skönt att man inte gick in och speckade i det här, nu 9 kr…

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: