Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 523 Kommentarer

Svensk Internetrekrytering rasar

kategori: SIR, Marknadskommentar, Småbolag

Svensk internetrekrytering (SIR) rasar. Aktien har fallit från uppemot 36 kronor strax innan den ganska dåliga q2 rapporten till skrivande stund ca 18 kr. Dagens fall utlöstes av en artikel i DI.se där de anklagas för att lura kunderna.

Hur mycket det ligger i det har jag ingen uppfattning om, men att SIR är ett aggresivt säljbolag är det ingen tvekan om, det är själva kärnan i deras affärside. Själv sålde jag SIR efter att fått tilldelning i introduktionen (på 12 kr) för tjugolappen vilket var ett kortsiktigt misstag, men ser nu äntligen ut som ett vettigt drag. Tyvärr har jag dock andelar i Remiums småbolagsfond som satsat stenhårt i SIR.

Jag är egentligen inte speciellt påläst vad det gäller SIR, men anledningarna till att jag gick ur aktien var två: 1) hela bolaget kändes lite dot.com bubbla och 2) extremt konjunkturkänsligt.

Vi får väl se vad som händer. Går det ner ytterligare ett par kronor kanske man skulle överväga att göra ett kortsiktigt speck. Återkommer isåfall på denna sida om det. För tillfället blir det till att avvakta.

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: