Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 229 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 231 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 232 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 249 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 36 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 508 AktieNET.se » Digital River köper DIBS konkurrent
Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 523 Kommentarer

Digital River köper DIBS konkurrent

kategori: DIBS, Marknadskommentar, Småbolag

Digital River köper DIBS största nordiska konkurrent Netgiro för 27 musd (ca 185 mkr) plus en resultatbaserad avgift enligt en pressrelease från Digital River.

I Dagens Industri, papperstidningen, stod det (om jag inte minns fel, har någon artikeln posta gärna exakt vad det stod!) att Netgiro hade en omsättning på ca 80 mkr och ett resultat på ca 7 mkr. Vilket kan jämföras med DIBS omsättning om 65 mkr, resultat 16 mkr (justerat för fusionskostnader) och börsvärde på ca 370 mkr (kurs 40 kr).

I DIBS prospekt, sidan 15 anges Netgiro ha ca 22% marknadsandel i Norden (2006) och DIBS ca 25%, till detta ska läggas Cardia med ca 3%.

Men utan att veta mer om “skicket” på Netgiro (såsom skulder, kassa, tillväxt etc) är det svårt att dra några slutsatser kring priset. Är till exempel Netgiros, relativt DIBS, dåliga rörelsemarginal något som ska ses som en bra potential till förbättring, eller en svaghet i verksamheten?

Priset som Digital River betalar för Netgiro ser hursomhelst relativt DIBS ganska billigt ut. Hade DIBS kunnat köpa Netgiro, och om deras verksamhet är så lika varandras som det ser ut, så borde man kunnat betala mer. Dock inte kontant.

Det är nog värt att hålla ögonen på Digital River framöver och deras eventuella planer för Netgiro.

En kommentar till “Digital River köper DIBS konkurrent”

  1. söndag, 09 Sep 2007 @ 23:44Dibsaren

    Man kan väl gissa att det här ökar chansen att DIBS blir uppköpta.

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: