Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 229 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 231 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 232 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-settings.php on line 249 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 36 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/38/172238/blogg.aktienet.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 508 AktieNET.se » Odd Molly Q2-07
Posts RSS Comments RSS 128 Inlägg och 523 Kommentarer

Odd Molly Q2-07

kategori: Odd Molly, Rapportkommentar, Småbolag

Läs också: Kommentar inför Q2 rapporten

Odd Molly
Aktuell kurs: 80 kr
Antal aktier: 5,75 miljoner
Börsvärde: 460 mkr
Odd Molly, dagsgraf 21 aug 2007 (q2-rapport)

Dagens reaktion på Odd Mollys Q2-rapport är nästan komisk. Trots att omsättningen för 2007 i princip är känd, eftersom de sista beställningarna för leverans 2007 läggs i mars och trots att man tydligt talat om att omsättningen hamnar till största del i q1 och q3 så förväntade sig marknaden något annat. Precis som jag gissade (och jag brukar vara urdålig på att gissa kortsiktig utveckling).

Hursomhelst, inget överraskande i rapporten. Det mest intressanta är att man slutar ge prognoser, och istället kommer redovisa ordervärde för vår/sommar och höst/vinter kollektionen i mars respektive oktober.

Den första redovisningen kommer den 17 oktober. Detta är alltså i princip detsamma som omsättningen för första halvåret 2008, och blir mycket intressant eftersom det är det första “uppföljningskvartalet” för USA. Delvis det här är den första beställningen som de amerikanska återförsäljarna kan basera på hur de tidigare kollektionerna har sålt. Detta eftersom Odd Molly lanserades i USA i våras, och beställningarna för höst/vintern lades innan vår/sommarkollektionen börjat säljas.

Jag hoppas på fortsatt svaghet i aktien för att eventuellt kunna köpa litegrann inför 17e oktober. Aktien är inte billig, och det är svårt att bedöma risken i kollektionerna. Men märket är oerhört oerhört populärt, och ser det bra ut i USA så kan de mycket väl dubbla omsättningen med förbättrade marginaler nästa år (delvis mer än dubbla vinsten).

Jag har ägt Odd Molly tidigare, men sålde innan rapporten och har när detta skrivs inga aktier.

Prognosen för i år är en omsättning på drygt 120 mkr, med ett rörelseresultat på omkring 15 mkr. Det skulle ge ett P/E på ca 40 för 2007, och för nästa år skulle man kunna hamna på P/E ca 18.

En reflektion är att en anledning till att Odd Molly är eftertraktat, är att kläderna är svåra att få tag i. Odd Molly levererar ingenting på efterbeställningar vilket gör att när kläderna i aktuell kollektion är slut, så är de slut. Detta har hittills lett till att affärerna beställer mer och mer för varje kollektion, men någon gång så måste det ju smälla!? Vad händer då? Tillväxten lär ju hämnas för ett tag i all fall. Men jag tror succen kan pågå ett par år till innan något sådant händer.

Trackback this post | Feed on Comments to this post

Skriv din kommentar: